Theatervormgeefster Tessa

12 april 2013

Tessa Verbei versterkt het team van ‘Salon voor 1’ en gaat de vormgeving op zich nemen.

Na het succesvol afronden van de opleiding theatervormgeving aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht en IDEB (interieur, decoratie, exterieur en bescherming) aan het Nimeto is Tessa sinds 2010 werkzaam als theatervormgeefster. Voor ‘Salon voor 1’ zal zij zowel de kleding als het decor gaan ontwerpen.

 

“Theatervormgeving fascineert me omdat het vraagt om het toepassen van verschillende disciplines en technieken. Geheel afhankelijk van hetgeen er in een theatervoorstelling verteld wordt, worden zeer uiteenlopende middelen toegepast om dit bij het publiek over te brengen. Door mijn achtergrond en brede interesse beheers ik veel technieken die zeer van pas komen binnen de theatervormgeving: van film en fotografie tot het ontwerpen en bouwen of maken van decor en kostuum.


De uitdaging van het vormgeven is voor mij het vangen van de kern, of van meerdere betekenissen en lagen, in een beeld.
Als beelddenker ben ik altijd bezig met creëren en ook in staat om uit een klein item of idee iets groots te ontwikkelen. In mijn kostuumontwerpen zoek ik naar simpelheid in vorm, naar eenvoudige en heldere codes, maar ook naar subtiliteit en draagbaarheid.
In mijn vrije werk zoek ik naar vervreemding. Ik zoek naar de balans tussen zoet en bitter, hard en zacht, lief en wrang. Door deze kenmerken in een beeld met elkaar te combineren, krijgt dat beeld een tweede laag die in één oogopslag niet meteen te zien is, of doodnormaal lijkt te zijn”.

 

Benieuwd naar het ontwerp van Tessa? Kom dan kijken op 15 juni naar ‘Salon voor 1’ op het LiveOost festival te Amsterdam.

 

 

 


Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief »

Cast NS rond

11 december 2018

Alles Best Test

20 mei 2017

Nieuw kantoor

7 februari 2017

RTL 4

6 december 2016

Nuon

2 november 2016

NS

23 augustus 2016