Interview: Olivier Rekers

21 maart 2013


Lees hier het interview met onze audio-engineer Olivier Rekers. 

Olivier (31) heeft van zijn uit de hand gelopen hobby zijn werk kunnen maken en runt nu zijn eigen bedrijf.  

 

Wat zijn voor jou de leukste en uitdagende klussen?

Ik vind de onbetaalde klussen vaak het leukst, dit zijn meestal korte films en het 48 Hour Film Project (waarin je in 48 uur een film maakt). Eén van mijn leukste betaalde klussen vond ik een van mijn eerste klussen, bij de Gouden Kooi, enkele jaren geleden. Ik hield me vooral bezig met het coördineren van de zenders, het mixen van het geluid etc. vanuit containers naast het huis. Daarnaast zijn klussen voor animatiefilms meestal super.

 

Ben je tijdens de audio nabewerking wel eens iets naars tegenkomen?

Ja een keer tijdens de nabewerking van een film, die zich afspeelde naast een snelweg, maar waar het script eiste dat het volledig stil zou zijn. Tijdens de nabewerking heb ik die eruit moet toveren. Ik ben er twee dagen mee bezig geweest om de snelweg weg te krijgen. Daarnaast is één van de nadelen wanneer je met zenders werkt dat je alles hoort, dus ook de nare dingen die acteurs zeggen. Al probeer ik zo min mogelijk mee te luisteren.

 

Hoe is het om de hele dag met een koptelefoon op te lopen?

Heerlijk! Ik hoor dan meer dan een normaal iemand, ik vind dat wel iets hebben. Het is wel handig om specifiek gehoor te hebben voor mijn werk, door mijn jarenlange ervaring in luisteren ben ik hierin aardig getraind en werkt mijn gehoor ook beter.

 

Welke projecten heb je voor IVK Producties zoal gedaan?

Ik heb de audio gedaan voor de promofilm van de theatervoorstelling ‘Omdat ik de beste ben’. Daarnaast heb ik aan verschillende films voor het onderwijs meegewerkt.
Het is hartstikke leuk om met Ilse en haar team samen te werken. We werken meestal in een klein team, dus dan heb je ook meer inspraak. 

 

Wat voor een projecten heb je in het vooruitzicht?

Ik ga de audio doen voor een animatie film van 30 seconden, ben daarnaast ook bezig met het maken van een documentaire over mijn broertje, over hoe het is om te leven met PDD-NOS in de huidige maatschappij. Ook ben ik bezig met de ontwikkeling van iets eventueels voor de VPRO. 

 


Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief »

Cast NS rond

11 december 2018

Alles Best Test

20 mei 2017

Nieuw kantoor

7 februari 2017

RTL 4

6 december 2016

Nuon

2 november 2016

NS

23 augustus 2016