Interview: Sijtze en Marc

14 februari 2013


Na de filmopnames van IVK Producties voor het ICT onderwijs spraken wij met acteurs Sijtze van der Meer en Marc Eikelenboom. Waar kunnen wij deze twee heren van kennen en wat vonden ze van de samenwerking?

 

Hoe heb je de dag op de set beleefd?
Sijtze: Ik ben bij IVK producties terecht gekomen door middel van Twitter. Vervolgens kreeg ik een paar weken later een mail of ik mee wilde werken aan deze onderwijsfilms. Ik vond het heel erg leuk, er heerste een ontspannen sfeer. Het team was goed op elkaar ingespeeld en er was genoeg ruimte voor grapjes, wat zorgde voor een fijne sfeer.

 

Hoe was de samenwerking met je tegenspeler Marc?
Ik kende Marc nog niet van te voren maar het ging heel goed. Het was ontzettend relaxed en ik merkte dat hij veel ervaring had met spelen. Je zoekt altijd wel een click met je tegenspeler, dat was ook dit keer het geval, de samenwerking verliep dus voorspoedig.

 

Wat maakt acteren zo bijzonder?
Ik vind het mooi om een emotie over te brengen op een zaal van 10, 100 of 500 mensen. Ik wil het publiek iets laten beleven, ik wil ze laten huilen, lachen en laten nadenken.

 

Wat doe je naast bedrijfsfilms nog meer?
Nadat ik ben afgestudeerd aan de Toneelschool van Amsterdam heb ik bij Theatergroep Würz en Toneelgroep Appel gespeeld. Ook speel ik regelmatig gastrollen in tv-series, zoals: GTST, Flikken Maastricht, Onderweg naar Morgen en Dokter Tinus. Ik ben momenteel te zien in de speelfilm Het Bombardement.

 

Waar ben je nu mee bezig?
Ik ben op dit moment teksten aan het leren voor de nieuwe Net5 serie Doris. Over een aantal weken beginnen de repetities voor de reprise van het toneelstuk Noodlot.

Je acteerde in films voor het ICT onderwijs, hoe was dat?
Marc: Mijn achtergrond in de ICT werkte in mijn voordeel. Ik kende de termen en wist waar het over ging daarom was het voor mij erg leuk om te doen. Ik werkte met een goed team en spelers. Er heerste een fijne sfeer op de set.
Hoe was het om met Sijtze samen te werken?
Ik vond het erg leuk, ook al was het maar één dag. Het klikte verrassend goed met Sijtze daardoor was het fijn om samen te werken. Ik heb het leukste vak wat er bestaat! 

Wie is je grote voorbeeld?
Ik heb niet echt een voorbeeld maar iemand waarvan ik ontzettend veel heb geleerd, is theatergoeroe Fred Vaassen.

 

Wat doe je nog meer naast bedrijfsfilms?
Ik ben naast bedrijfsfilms actief met mijn eigen bedrijf waarmee ik trainingen en workshops verzorg bij verschillende bedrijven en gemeenten. Theater is het hoofdbestanddeel van onze producten oftewel ons middel.

 

Wat voor een projecten heb je in het vooruitzicht?
Ik speel in het locatietheatervoorstelling Vreemden, een voorstelling over relaties die te zien is in huiskamers. Daarnaast ben ik bezig met het schrijven van een speelfilm.

 


Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief »

Cast NS rond

11 december 2018

Alles Best Test

20 mei 2017

Nieuw kantoor

7 februari 2017

RTL 4

6 december 2016

Nuon

2 november 2016

NS

23 augustus 2016