In gesprek met…

2 april 2013

Sponsor nummer zeven: Luistertips! 

Luistertips houdt zich bezig met het verspreiden van muzikale tips, nieuwtjes en blogs.
Wat begon via de mail is inmiddels uitgegroeid tot een website en een blog, opgericht door muziekliefhebber en blogger Hans Blankendaal.

 

De sponsoren van Luistertips: Hans Blankenberg, Ron Creutzburg, Martin van Kollenburg en Joep Swagemakers hebben allemaal in meer of mindere mate iets met muziek en theater. Ze delen elkaars muzikale ontdekkingen en bezoeken regelmatig gezamenlijk concerten.

 

Bestaat er voor jullie een link tussen muziek en theater?
“Aan de ene kant heb je steeds meer artiesten die, na jaren het clubcircuit bezocht te hebben, de theaters ingaan, zoals Frank Boeijen en The Nits ondertussen gevolgd door vele collega’s.  
Daarnaast zijn er bands die naast een carrière in de reguliere muziek ook verder gaan door muziek voor soundtracks te schrijven of daadwerkelijk muziek voor toneel en theater te componeren, zoals de Zweedse band Twice A Man. Zij schrijven muziek voor ballet en componeerden voor de toneelstukken Macbeth en Richard III”

 

Luistertips helpt ons mee om de voorstelling ‘Salon voor 1’ op de planken te krijgen, wij vroegen ze vanwaar deze sponsorbijdrage geleverd wordt.
De voornaamste reden van de heren is het ondersteunen van creatief ondernemerschap  in een tijd dat deze sector steeds meer gepushed wordt om op eigen benen te staan. Daarnaast is het een leuke manier om een uit de hand gelopen hobby onder de aandacht te brengen.

 

“Om te voorkomen dat het culturele leven in Nederland verder uitgehold wordt is het belangrijk dat bedrijven intensief betrokken worden bij de ontwikkeling van een theaterstuk, waarvan het uiteindelijke resultaat te zien is. Zodat je een klein beetje trots mag zijn op het feit dat je daar een hele kleine bijdrage aan hebt mogen leveren.”

 

Meer informatie is te vinden op het blog: Luistertip.blogspot.com

 


Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief »

Cast NS rond

11 december 2018

Alles Best Test

20 mei 2017

Nieuw kantoor

7 februari 2017

RTL 4

6 december 2016

Nuon

2 november 2016

NS

23 augustus 2016