Fotograaf aan het woord…

16 mei 2013

Deze week spraken we met fotograaf en webdesigner Wen Versteeg. Voordat hij de opleiding Fotografie van de Fotofactory heeft gevolgd is hij begonnen met zijn studies Astronomie en Biologische landbouw. Wen is een leergrage, nieuwsgierige autodidact.


Wat was je allereerste project?
Mijn eerste betaalde opdracht was een website voor een tuinderij bij Nijmegen, waar ik toen ook werkte. Ik ben toen met mijn eigen bedrijf begonnen om geld te verdienen naast de studie Biologische landbouw.

 

Je doet veel projecten voor IVK Producties, hoe ben je met hiermee in aanraking gekomen?
Ik ken Ilse van de middelbare school. We zijn toen onze eigen weg gegaan en eind 2008 kwam ik, waarschijnlijk via social media op haar toen net nieuwe website terecht. Toen zijn we weer in contact gekomen en daar is de samenwerking begonnen.
Ik heb o.a. de website van IVK Producties ontworpen. Het was leuk om samen met Ilse te zoeken naar de juiste vormgeving.
Het leuke van IVK is dat het leeft en in beweging is wat dus ook beweging in de website vraagt. Dit appelleert aan mijn creativiteit om snel met leuke oplossingen te komen.

 

Zijn er overeenkomsten tussen het maken van websites en fotografie?
Jazeker, in beide gevallen probeer je in het geval van een opdracht een bepaald beeld wat je klant voor ogen heeft te creëren. Bij een website kan fotografie hier ook een belangrijk onderdeel van zijn. In beide vakgebieden sta ik voor de uitdaging om een brug te slaan tussen de fantasie of beleving van de klant naar een tastbaar eindproduct waar de klant zich mee verbonden voelt!

 

Wat zijn je plannen voor in de toekomst?
Ik ben zolang ik me kan herinneren al bezig met fotografie. De laatste jaren ook steeds meer professioneel vanuit mijn bedrijf. Ik wil dit meer gaan uitbouwen en ben bijvoorbeeld benieuwd naar fotografie in de film- en theater wereld. Ik denk dat ik steeds minder als webdesigner zal gaan werken en me meer ga richten op fotografie.

 

Het werk van Wen Versteeg in vier woorden:
Persoonlijk, uniek, overzichtelijk en zonder poespas.

 

Meer informatie is te vinden op zijn website: www.wenkunst.nl

 

 

 

 


Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief »

Cast NS rond

11 december 2018

Alles Best Test

20 mei 2017

Nieuw kantoor

7 februari 2017

RTL 4

6 december 2016

Nuon

2 november 2016

NS

23 augustus 2016