Even voorstellen..

22 maart 2013

Guiot Duermeijer, schrijver van ‘Salon voor 1’

In een vroeg stadium vroeg Ilse van Kollenburg Guiot zich bij haar te voegen, in nauwe samenwerking ontwikkelden zij de ideeën voor een nieuwe voorstelling. Al snel werd duidelijk dat de fascinaties van Ilse en Guiot zeer in elkaars verlengde lagen. 

 

De samenwerking is ontstaan vanuit een wederzijdse interesse in de voorstellingen van de ander en een gedeelde liefde voor New York. De schrijfstijl van Guiot en de ideeën van Ilse sloten zo goed op elkaar aan dat de samenwerking wel tot stand móest komen. Vijf jaar geleden was de interesse er al, en nu diende de mogelijkheid zich aan.

Guiot schrijft de tekst van ‘Salon voor 1’ op basis van ideeën en gesprekken met Ilse. Middels deze nauwe samenwerking zal een tekst tot stand komen, die is geïnspireerd op persoonlijke fascinaties van Ilse. Door intensieve gesprekken tussen beiden zal Guiot op een theatrale en verrassende wijze deze fascinaties omzetten en beschrijven tot een voorstelling.

 

Guiot is een intuïtief schrijver die stukken maakt op het grensvlak tussen poëzie, anekdote en absurdisme. Al naar gelang de aard van het stuk neemt het ene aspect de overhand boven het andere. 

 


Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief »

Cast NS rond

11 december 2018

Alles Best Test

20 mei 2017

Nieuw kantoor

7 februari 2017

RTL 4

6 december 2016

Nuon

2 november 2016

NS

23 augustus 2016