Goud voor stemacteren.nl

21 mei 2013


Altijd al een tekenfilm in willen spreken? Bij stemacteren.nl leer je het!

Als producent en stemregisseur heeft Barnier Geerling dagelijks te maken met de geluidsopname van professionele stemacteurs voor radio, televisie en games.
Wij vroegen wat er allemaal bij komt kijken…

 

Het lijkt zo eenvoudig om een radiospot, documentaire of tekenfilm in te spreken.
“Het tegendeel is waar. Professioneel inspreekwerk is veel complexer dan algemeen wordt aangenomen. Een stemacteur dient niet alleen te beschikken over een prettige en veelzijdige stem – ook acteertalent, tekstbegrip, expressiviteit, ademhaling, ritmegevoel en vele andere vaardigheden moeten sterk ontwikkeld zijn.  

Leer je dat bij stemacteren.nl ?
Sinds 2000 organiseert Stemacteren.nl cursussen die gericht zijn op het ontwikkelen van de vaardigheden die je als professioneel stemacteur nodig hebt. Het is onze missie om onze deelnemers in relatief korte tijd te onderwijzen in alle facetten van het stemacteervak. En dat doen we niet zonder succes, want een aanzienlijk deel van onze oud cursisten is inmiddels werkzaam in de industrie”

 

Wat heeft stemacteren met acteren te maken?
“In de studio werken we veel samen met stemacteurs, vaak zijn dat ook acteurs uit het theater. Voor zowel acteren als stemacteren geldt dat je geloofwaardig moet communiceren om een tekst interessant te maken”

 

Stemacteren.nl is voor het tweede jaar sponsor..
“Ik ken Ilse als stemactrice, en vind dat ze een goed plan heeft neergezet. Als de overheid het niet mogelijk maakt moet je niet bij de pakken gaan neer zitten. Bedrijven die actief zijn in de sector hebben een zekere verplichting om bij te dragen aan dergelijke initiatieven, anders is er straks niets meer..”

 

Wil je meer weten over de workshops stemacteren zie: www.stemacteren.nl

Stemacteren.nl is onderdeel van de iam studios

 

Help jij ook? www.sponsoreenminuut.nl


Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief »

Cast NS rond

11 december 2018

Alles Best Test

20 mei 2017

Nieuw kantoor

7 februari 2017

RTL 4

6 december 2016

Nuon

2 november 2016

NS

23 augustus 2016