Wist Je Dat…

26 april 2013

Geerteke van Lierop al verschillende projecten heeft gedaan voor IVK Producties?!
Deze presentatrice voor o.a. RTL 4 heeft na het afronden van haar studie Nederlands aan de VU van Amsterdam deelgenomen aan de Rutger Hauer Filmfactory.

 

Het balletje is toen snel gaan rollen. Ze presenteert, acteert en werkt als voice-over. Ze presenteert programma’s voor de radio, televisie en bedrijven en is ze te horen in commercials en luisterboeken. Daarnaast speelt ze in diverse televisie series en films.

 

Je presenteert momenteel het RTL 4 televisieprogramma Wist je dat?! Hoe ben je daar terecht gekomen?


De producent kende mij nog van een andere casting en heeft me toen gevraagd om casting te komen doen voor dit programma. We zijn nu aan het draaien voor het tweede seizoen. 
Door de velen opnames heb ik weinig voorbereidingstijd. We zijn veel op pad door het hele land voor uiteenlopende onderwerpen. Het komt veel neer op improvisatie, wat ik erg leuk vind.

 

Naast presenteren heb je ook diverse rollen gespeeld en speel je in televisieseries en films, wat vindt je het leukst aan het acteerwerk?

Ik vind het leuk om totaal iemand anders te spelen en helemaal in een ander verhaal te kruipen. Samen met een team creeer je zo een nieuwe wereld. Mijn leukste project vond ik mijn allereerste hoofdrol in de serie Pauwen en Reigers, omdat alles nieuw was, maar ik vond de opnames laatst voor een film op Sicilië ook heel bijzonder.

 

Wat heb je gedaan voor IVK Producties en hoe beviel deze samenwerking met Ilse?
Ik heb verschillende opdrachten gedaan, bijvoorbeeld de presentatie voor een film voor de NS en ik heb meegewerkt aan bedrijfsfilms voor het onderwijs. Ik vond het heel boeiend om een dag mee te rijden met een machinist en zo even in zijn werkleven te mogen kijken. De samenwerking verliep heel goed, Ilse is een goede vriendin van mij, we zitten in hetzelfde schuitje. Ik heb haar zien groeien met haar bedrijf en ik ben onwijs trots op haar.

 

Wat zijn je plannen voor in de toekomst?

Voornamelijk het voortzetten met waar ik nu mee bezig ben. Ik wil graag mooie projecten blijven doen, ik vind de combinatie van acteren en presenteren fijn. Ik blijf daarnaast ook trainingen geven in het bedrijfsleven en op de mediaopleiding van de Hogeschool van Amsterdam, waar ik presentatie-, stem- en sollicitatie training geef.

 


Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief »

Cast NS rond

11 december 2018

Alles Best Test

20 mei 2017

Nieuw kantoor

7 februari 2017

RTL 4

6 december 2016

Nuon

2 november 2016

NS

23 augustus 2016